D80 semi-pro D-SLR er et kamera som kan imponere hvem som helst. D80 har en rask høyoppløselig bildeprosesseringsbrikke og en rekke bildebehandlingsfunksjoner som innehar det siste innefor digital teknologi. Det har avansert autofokus system og har samme lysmålingssystem som Nikons prisvinnende D-SLR kameraer som D200 og D2Xs. D80 er et kompakt og lettvekts kamera som er lett og behagelig og håndtere. Det kombinerer topp bildekvalitet, hastighet, fleksibilitet. Dette kameraet er absolutt en støttespiller i sine kreative utfoldelser innenfor ulike typer fotografering.

Spesifikasjoner på Nikon D80

 

MB-D80 gir deg økt batterikapasitet og full kontroll ved portrettfotografering. Vertikalgrepet gjør at du kan holde og styre kamera på samme måte horisontalt og vertikalt. Grepet har utløserknapp og kommandohjul og kan bruke AA batterier og 2stk EN-EL3e batterier

12-24mm f/4G ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor. Verdens første objektiv med en bildesirkel som er optimalisert for digitale speilreflekskameraer. Kompakt supervidvinkel spesielt for DX-formatet, som er godt korrigert og har svært god samlet gjengivelse etter nedblending. Rask og stillegående AF.

 

 

AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED er et normal-zoomobjektiv som er spesielt designet for Nikons digitale speilreflekskameraer. Tilsvarer 27-105mm i 35mm format.

 

AF-S VR 70-300 f/4.5-5.6G IF-ED er et super telephoto zoom objektiv som er designet for å imøtekomme kravene for både digitale og 35mm format SLR brukere. Objektivet har 4,3x zoom med en brennvidde på 70-300mm (105-450mm på Nikon D-SLR) og har ED (Extra-low Dispersion) glass elementer som sørger for optimal optisk ytelse. Dette objektivet har VR II teknologien som sørger for at man kan fotografere skarpt håndholdt på inntil 4 trinn lengre lukkertid. SWM (Silent Wave Motor) og IF (Intern Fokus) sørger for rask og stille fokusering. Objektivet har også ni bladet blender som sørger for at de elementene som er ute av fokus blir mer naturlig gjengitt.

Spesifikasjoner på Nikkor AF-S VR 70-300 f/4.5-5.6G IF-ED

 

AF-S 105mm f/2.8G IF-ED Micro, har fått det meste som Nikon har å gi det. Ikke bare av funksjonalitet, men også av eksotisk glass og coating. Her er det, for uten bildestabilisator og rask, lydløs autofokusmotor, både ED-glass og noe Nikon kaller Nano Crystal Coating, som skal gi mindre linsereflekser.
Det er med andre ord et objektiv som skal yte helt i toppklasse. Det er sjelden man trenger bildestabilisator til makrofotografering, men det at Nikon har inkludert det, viser at de ønsker at det blir brukt også til mer generell bruk. I følge Nikon er dette det første makro-objektivet i verden med bildestabilisator. Med makro menes da ekte 1:1-forhold.

SB-800 er en kraftig blitz med mange funksjoner. Ledetallet er 38 for ISO 100, 53 for ISO 200, ved 20°C og med blitzhodet i posisjon 35 mm. Avhengig av hvilken kombinasjon av kamera og objektiv den brukes på, kan SB-800 utføre forskjellige typer automatisk TTL-styring, automatikk uten TTL-styring og manuell styring. Motorzoom forandrer blitzhodets posisjon kontinuerlig i samsvar med objektivets brennvidde. Med det innebygde vidvinkeladapteret eller diffusoren øker bildevinkelen slik at den tilsvarer 14 mm eller 17 mm objektiv. Blitzen har en funksjon for å gjøre egne innstillinger og for aktivering eller kansellering av funksjoner som det ikke er nødvendig å stille inn hver gang.

Skal du ta bilder under litt dårlige lysforhold vil et fotostativ være et uunnværlig hjelpemiddel. Det kan selvfølgelig være mange andre grunner til å bruke stativ, f.eks. hvis du ønsker å bruke lukkertiden for å skape liv i bilde. Jeg valgte et Manfrotto 055XPROB med et Manfrotto 488RC2 kulehode. Dette er et funksjonelt og stødig stativ som også egner seg meget godt til macrofotografering.

Tamrac Cyber Paack Express er en meget romslig og funksjonell fotosekk. Sekk er kanskje ikke den mest dekkende betegnelsen, men den er faktisk en utmerket ryggsekk selv om den også er utstyrt som rullebag. Den rommer lett kamerahus, 6-7 linser og blits i tillegg til div annet utstyr. Utvendig er det meget praktiske stropper til fotostativ. I tillegg er den fullt ut kompatibel med øvrig tilleggsutstyr fra Tamrac

 

En liten dagstursekk er en nødvendig del av utrustningen hvis du liker å rusle rundt i naturen på jakt etter gode motiver. Jeg har valgt en liten Cullmann. Den er liten og lett, men rommer uten problemer kamera, 3 linser og en liten kikkert.