Dette er en av de mest spesielle cachene vi har funnet. Den heter "Kråka" og er godt gjemt under buskene.


Hva er så geocaching?

Geocaching er en fin aktivitet for hele familien. Geocaching er mange måter en moderne eller teknologisk versjon av skattejakt og bygger på elementer fra orienteringsløp.
Geocaching går ut på at en person gjemmer en boks som inneholder en loggbok og en blyant. I tillegg inneholder den som regel en del byttegjenstander. Personen som har gjemt boksen publiserer så koordinatene til boksen på Internett. Så er det opp til oss andre å finne boksen og signere loggboken. Deretter skal du skrive en logg på internettsiden til denne boksen.
Geocacher finnes gjemt over store deler av verden og er en veldig spennende måte å bli kjent med nye steder på. Størrelsen på boksen som er gjemt varierer fra en miniboks (for eksempel. En god gammeldags filmrullboks)  til større bokser. De er gjemt både i skog og mark, men også i byen. Boksene blir ofte gjemt på steder som har en viss interesse å besøke. Det kan være seg en fin utsikt, en spennende bygning, historisk viktig sted etc. På denne måten lærer man også mye nytt på sin leting etter ”skatten”.
Hva trenger man så for å starte med geocaching? Det første du må ha er en GPS. I tillegg trenger du tilgang til Internett, både for å kunne laste over kart og koordinater på cachene og for å loggføre de cachene man har funnet. Man trenger også tilgang til Internett og til www.geocaching.com. Dette er hjemmesiden hvor man finner alle turboksene, loggene og forklaringene.
Andre ting en trenger til Geocaching-turen avhenger av hvor og når en skal på tur. Husk at de fleste turbokser i Norge befinner seg i pen og bevaringsverdig natur. Derfor bør man også oppføre seg korrekt. "Leave No Trace"-prinsippet bør brukes i størst mulig grad. Prøv å forlat naturen i minst like god stand som den var da du kom. Ikke forsøple, ta heller med deg søppel og skrot du måtte finne på din vei og kast det i søppeldunken når du kommer hjem. Se også cache in - trash out

I de fleste cacher ligger det et sertifikat til den som finner den først, First to Find Certificat, og enkelte ganger en First to find Coin. Klikk her for å se våre FTFC